NÜKLEER SİMÜLASYON İLE NÜKLEER BOMBANIN ETKİLERİ

Nukemap, sanal alemde karşıma çıkan en ilginç sitelerden biri. Çünkü yakın zamanda Kuzey Kore'nin saçma sapan tehditlerini hepimiz haberlerden görmekteyiz. Ayrıca İkinci Dünya Savaşında o ünlü Japonya saldırısını bilmeyen yoktur. Bende dedim ki acaba olası nükleer bomba felaketlerini simüle etmek nasıl olurdu ?



İşte tam o anda ufak bir Google araması ile karşıma çıktı Nukemap. Site hakkında açıklayıcı bir kaç bilgi vermem gerekirse, en çok dikkatimi çeken şey olası bir nükleer saldırı sırasında kaç kişinin hayatını kaybedeceği, kaç kişinin hangi derece ve ciddiyette yaralı kurtulacağına kadar bilgi vermesi beni şok etti.

Ayrıca olası bir nükleer saldırı sonrası oluşacak nükleer serpintinin yönü ve etki alanları ile birlikte bu etki alanlarının kendi içerisinde ki derecelerine varana kadar ayrıntı vererek bilgilendirme yapmakta. Hatta rüzgarın yönünü bile kendiniz belirleyerek zararın boyutlarının ne derece ciddi olabileceğini göstermekte.



Siteyi biraz daha kurcaladıktan sonra karşıma çıkan şey beni daha da korkuttu. Seçenekler kısmından Hiroshima'ya atılan nükleer bomba ile günümüz nükleer bombalarının kapasiteleri arasında inanılmaz büyük farklar var. Hatta diyebilirim ki Hiroshima'ya atılan nükleer bomba teknolojisi günümüz nükleer bomba teknolojisi yanında bir el bombası etkisine gelmiş.

Durumun ciddiyetini anlamak isteyen okurlar için aşağıda linkini veriyorum. Sizlerde nükleer simülasyonu deneyerek aslında nükleer tehdit olayının ne kadar ciddi bir konu olabileceğinin farkına varacaksınız.



Bunu paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Bir Bilgi Bir Yorum. Designed by OddThemes