YAZIYI SESE ÇEVİRMEK MÜMKÜN MÜ ?

Hani bazen Google'nin karşısına geçip aklınızdan geçenleri yazamazsınız ya. Hah işte bende bazen öyle durumlar yaşamaktayım. Özellikle dikkatimi çekti saçma sapan isteklerim olduğunda ne yapacağımı bilemem. Genelde aklımda olanları kelime kelime aratır ya da ingilizce olarak yine aynı taktikle arama yaparım.





Bir aralar düz yazıyı ses çeviren bir program ararken karşıma çıktı Responsivevoice. Zaten bu tip bir şeye ihtiyacı olanların ilk dikkatini çeken ingilizce metinleri sesli olarak ingilizceye çevirilerin neredeyse kusursuz şekilde akıcı ve net yapıldığına şahit olmuşlardır.

Ben baştan sevmesem de program kurmaya razıyken online olarak çeviri yapan bu siteyi bulduğumda inanılmaz sevinmiştim. İşin en ilginç yanıda piyasada Türkçe seslendirme yapan metin çeviri programları bile bu kaliteye zar zor yetişiyor. Özellikle malum kelimelerde o kadar güzel seslendirme yapıyor ki hayran kalırsınız. Akıcılığına ise laf yok. Çünkü noktalama işaretlerine ve dil bilgisi kurallarına uyarak konuşan bot ablamız. Bildiğiniz İstanbul Türkçesi ile konuşmakta.

Bunu paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Bir Bilgi Bir Yorum. Designed by OddThemes