A-101'İN GETİRDİĞİ XİAOMİ REDMİ 4A ALINIR MI ?

Bugün A-101'in 699.00 liraya getirdiği Xioami Redmi 4A'yı gittim inceledim. Öncelikle dikkatimi çeken ilk şey telefonun K.V.K garantili olmasıydı. Neden buna dikkat ettin diyecek olursanız. Ne yazık ki Xiaomi'nin Türkiye distribütörü hali hazırda bulunmamakta. Tamam eyvallah gayet güzel telefonlar üretiyor Xioami. Görüyoruz, duyuyoruz oldukça da sağlam ama en ufak sorunda biz kimle muhattab olacağız ?  O yüzden bu kısım benim değerlendirme açımdan oldukça önemliydi.






Geçelim telefonun teknik özelliklerine ;


  • Xiaomi bu modelini 2016 yılında piyasaya sürmüş. Yani öyle yıllar öncesinin düşük teknolojili sırf markaya para vereceğiniz telefonlardan değil kendisi.
  • IPS LCD ekran paneline sahip olan telefon, 5 inçlik, 296 ppi bir ekrana sahip. Evet 296 ppi biraz düşük bir rakam ama ne yalan söyleyeyim telefonun ekranı hiç de 296 ppi'lik bir ekran gibi durmuyor.
  • Chipset ise Qualcomm MSM8917 Snapdragon 425 olup, CPU'su Quad-core 1.4 GHz Cortex-A53. Bu durum kafalarda biraz soru işaretleri bıraksa da, yavaşlama ve tepki süresi durumu ancak uzun süreli kullanımlarda anlaşılacağı için çok da fazla yorum yapmaktan kaçınıyorum.
  • Kamera ise 13 mp olarak belirtilse de hepimizin bildiği gibi o 13 mp gerçekte 13 mp olmuyor ne yazık ki. Bu arada unutmadan belirtelim 2 gb ram ise oldukça iyi bir özellik.
  • Pil konusunda 3120 mah 5 inçlik bir ekranı ne kadar idare edebilir oda tam bir muamma fakat normal kullanım için rahat rahat yeteceğini düşünüyorum.
Gelelim "Ben teknik meknik anlamam alınır mı bu telefon ?" diyenlere. Bu fiyata telefondan çok çok büyük beklentileri olmayanlar için gayet alınabilir bir telefon. Bu fiyattan daha aşşağısını bulsanız bile yukarıda da belirttiğim gibi garanti olayı için bile o fark kabul edilebilir.

Kısaca Xiaomi Redmi 4A kronik sorunu olmaması bir yana olsun, garanti avantajı olsun. Ortalama bütçeye sahip olanların rahatlıkla tercih edebileceği ve kullanabileceği, bu özelliklerde bu fiyata sahip olan sayılı telefonlardan biri. Gidip A-101'e incelemenizi tavsiye ederim.

Bunu paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Bir Bilgi Bir Yorum. Designed by OddThemes