BLOGGER'A UYGUN TEMA BULMAK

Ne yazık ki beni bile kafayı sıyırma noktasına getiren bu sorun halen bir çok insan için büyük bir bilinmezlik ve eziyet demek. Şimdilik sadece Blogger'a uygun tema nasıl bulunur sorusunun cevabını verecek olsam da. Asıl sorunun temayı bulduktan sonra düzenlemesi ve Türkçe'ye çevirip, kullanıma uygun hale getirmek olduğunun farkındayım.

İlk yazım olduğundan ve her şeye sıfırdan başladığım için şimdilik sizlere kaliteli blogger temaları nereden bulunur ? ücretli temalar nasıl ücretsiz kullanılır ? almak istesem ortalama ücretleri ne kadardır ? sorularına yanıt vereceğim.


  • Öncelikle " Abi parası neyse veririz. En kaliteli blogger temalarını nereden buluruz ?" sorusunu soranlara en iyi tavsiyem. Bu işlerle uğraşanların az çok bildiği themeforest'tır. Envato bünyesinde özellikle blogger için ayrılmış bir bölüm olmasa da verdiğim linkten blogger için enfes temalar bulabilirsiniz.







Geriye kalan ve benim sevdiğim kaliteli blogger tema siteleri ise;
  • gooyaabitemplates.com
  • btemplates.com
  • oddthemes.com
  • protemplateslab.com
Bu siteler şimdilik benim sevdiğim temaları barındıran ve birçoğunu emek verip kendileri üreten yapımcılarla dolu olan sitelerdir. Konuyu okuyanlar için oldukça yararlı olacağına inanıyorum. Çünkü Google'a ne zaman blogger temaları yazsanız karşınıza yerli yabancı " en iyi 50 blogger tema, über süper 200 blogger tema, ohooo harika lan bunlar 500 blogger teması" gibi saçma sapan linkler çıkmakta.

  • Şimdi gelelim buralardan bulduğunuz ve sevdiğiniz bir blogger temasını nasıl ücretsiz kullanacaksınız. Öncelikle themeforest'ta ki temalar hariç diğer sitelerin çoğunda ücretsiz indirme seçeneği vardır. Ücretli olan sürümünden tek farkı footer kısmında yapımcının linki bulunması ve bazende (çok nadirdir zaten yapımcı önceden sayfasında belirtir.) bazı blogger temalarında düzenlemenin bir kısmının şifrelenmiş olmasıdır. ( örneğin logo ve font kısımları)
  • " Yok arkadaş ben gelemem böyle şeylere. Çok pahalı olmasın ama işimi görsün tarzındaki temalar ne kadar ?" diye soracak olanlardansanız, aslında o kadar da pahalı değiller diye cevap verebilirim. Çok üst düzey bir blogger teması 25-30 dolar üstü rakamlardan satılırken, orta halli ve şık bir blogger teması 5 ile 15 dolar arası satış rakamlarına sahiptir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta arada ki alıcıları çıkarmaktır. 
  • Örneğin sevdiğiniz blogger temasına bir sitede denk geldiniz fakat bu temanın yapımcısının sitesi mi emin olamadınız. Ardından tema adını Google'da aratıp ( örneğin; abc123 blogger teması) temanın asıl satış sitesini bulduğunuzda şok geçireceksiniz. Sizin baktığınız sitede 30 dolar olan tema asıl sitede sadece 7 dolar. 

Bunu paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Bir Bilgi Bir Yorum. Designed by OddThemes